Köpvillkor

Köp

Avtal om köp ingås när du har slutfört en beställning och vi, Nutri Capital AB (hädanefter GALvitamin.se), har skickat en orderbekräftelse till dig per e-post. För att få handla av oss måste du vara myndig alternativt ha målsmans tillstånd.

Dina skyldigheter

Det är din skyldighet att ange korrekt adress och kontaktuppgifter såsom e-postadress och mobilnummer. I situationer stipulerade nedan riskerar du som kund att bli betalningsskyldig:

  • Om du har angivit fel adress och försändelsen inte når dig och inte heller returneras till oss.
  • Om du har angivit fel mobilnummer så att en annan person aviserats via sms och på vis fått möjligheten att hämta ut din försändelse.

Våra rättigheter

Vid en uppenbar felprissättning förbehåller vi oss rätten (enligt 32 § avtalslagen) att korrigera felet i efterhand. För att det ska kunna komma att handla om ett uppenbart felaktigt pris ska varan ha sålts till hälften eller lägre av vårt ordinarie pris, eller 70% eller mer under rekommenderat pris.

Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att häva ditt köp.

Produktöverensstämmelse

När du beställer en produkt så ingår du ett avtal om att köpa en produkt med angivet namn. Produktbilder finns i illustrativt syfte och produktens utseende och färg kan i verkligheten skilja sig mot bilden på GALvitamin.se. Att produktens utseende skiljer sig mot bilden är inget giltigt skäl för reklamation såvida inte skillnaden är väsentlig. Vi försöker alltid se till att våra bilder representerar produkten i största möjliga utsträckning. Produktbilden kan föreställande samma produkt men med en annan storlek än den angiven i produktnamnet, storleken angivet i produktnamnet är den storlek som du köper.

Betalning

Vi använder betallösningen Svea Checkout.

Svea Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Du kan enkelt välja den betalmetod som passar dig bäst. Svea Checkout erbjuder betalsätten faktura, kortbetalning mfl. 

Vid betalning med faktura gäller Sveas vid var tid gällande fakturavillkor; per 2019-12-02: 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Svea Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Svea Ekonomi kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Svea Checkout.

För de flesta betalsätt, när du slutför ett köp via Svea Checkout, träffar du och Svea ett avtal där Svea bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Svea ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Svea har. Du kan dock erbjudas andra betalningssätt såsom exempelvis Swish eller PayPal, där Svea inte övertar fordringen från butiken, utan din betalning av skulden regleras i stället direkt till säljaren. Ditt köp kommer dock i dessa fall inte att omfattas av Sveas köparskydd.

Hela GALvitamin.se inklusive kassan är krypterad med ett SSL/TLS säkerhetscertifikat.

Leverans

Vi levererar till hela Europa. Normal leveranstid inom Sverige är 1-3 arbetsdagar från dess att vi har mottagit en beställning, förutsatt att varorna finns i lager. Leveranstiderna till andra länder i Europa varier. Vi har som mål att skicka din beställning inom 1-2 arbetsdagar efter att du har lagt din order. Efter det är det PostNords leveranstid generellt 1-2 arbetsdagar

Till vissa delar av Sverige kan dock leveranstiden normalt vara 1-2 dagar längre. Med PostNord inkluderar detta norra Sverige med postnummer som börjar på 8.

Vi skickar alla ordrar med PostNord.

  • Alla ordrar skickas med PostNord Varubrev 1:a klass.

PostNord Varubrev 1:a klass levereras vanligtvis direkt till din brevlåda/postfack. Större försändelser levereras till närmsta postombud varpå du kommer få en avi (antingen via SMS eller brev) för att hämta ut försändelsen.

Försändelser som kommer till postombud måste hämtas inom 14 dagar. Om de inte hämtas ut inom tidsramen så kommer de att skickas i retur.

Fraktavgift

Fraktavgiften inom Sverige är 29 SEK.

Fraktavgiften till övriga länder inom Europa är 59 SEK.

Moms

Moms på 12% ingår i alla priser som visas på GALvitamin.se då samtliga produkter är klassade som kosttillskott. Detta gäller även för fraktavgifter samt potentiella avgifter kopplade till det betalsätt du väljer att använda.

Rabattkoder

Om du har en rabattkod sp använder du den i kassan. Rabatten dras automatiskt av från slutsumman. Det går ej att kombinera flera rabattkoder, presentkort och/eller erbjudanden.

Försändelser som går i retur

Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift på upp till 100 SEK inklusive moms, för att täcka fraktkostnader och administrativa kostnader som uppstår för ordrar som skickas i retur till oss om en försändelse hämtas ut inom 14 dagar från ett ombud och därefter går i retur till oss eller om en order skickas i retur på grund av en felaktig eller ofullständig adress.

Försening & Dröjsmål

I det fall en produkt inte kan skickas inom 1 vardag (exempelvis p.g.a felaktig lagerstatus) kommer vi att meddela dig om detta, och om möjligt en förväntad ny leveranstid. Du har i detta fall rätt att utan kostnad häva ditt köp. En faktura aktiveras aldrig innan en order skickas.

I sällsynta fall kan speditörens leveranstid från dess att vi har skickat en försändelse vara längre än normalt. I sällsynta fall kan försändelser även försvinna.

Vår policy är att vänta 10 arbetsdagar innan vi kan anse att en försändelse är försvunnen. Först efter 10 arbetsdagar från det datum vi har skickat en försändelse kan vi utföra en återbetalning eller skicka ordern igen.

Denna policy ersätter inte de rättigheter du har i enlighet med Konsumentköplagens 10§, 11§, 12§, 13§ och 14§.

Du har alltså rätt häva köpet utan kostnad tidigare än vid 10 dagars försening, men vi avvaktar med återbetalningen för att se vad som händer med försändelsen.

Om du vid beställningen har angivit en felaktig adress och försändelsen av denna orsak inte kommer fram till dig och inte heller går i retur till oss är vi varken skyldiga att återbetala dig eller skicka beställningen på nytt.

Ånger, Byte & Returer

Vi har öppet köp på alla våra produkter i 14 dagar. Byten & returer kostar 49 kr. Vi hanterar alltid byten och returer inom 2 dagar från det att de har kommit till oss.

Du kan alltid skicka din vara i retur till oss om du ångrat din order, vi erbjuder öppet köp i 14 dagar. Observera att det räcker med att du meddelat oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar.


För att vi ska kunna godkänna din retur så kräver vi att produkten är oanvänd/oöppnad, med obruten plombering, samt att den skickas tillbaka i originalförpackning. Vi kräver även att du i förväg kontaktar oss och informerar att du planerar på att göra en retur.

Gör en retur eller ett byte så här:

  1. Kontakta oss per e-post eller genom kontaktformuläret på vår hemsida och informera oss om du vill göra en retur.
  2. Packa ner varorna i ett vadderat kuvert eller kartong tillsammans en lapp med ditt ordernummer. 
  3. Skriv ut retursedeln som vi tillhandahållit och tejpa på paketet. Du kan även bekosta returen själv och skicka tillbaka med valfri fraktfirma.
  4. Vi kontaktar dig per e-post när vi hanterat din retur/byte.

För en kosmetisk produkt (hudvård, nagellack) som är minimalt använd eller vars plombering är bruten har du ändock rätt att ångra din order med värdeminskningsavdrag.  Det innebär att vi ger dig 20-50% av produktens pris tillbaka.

Om du har fått fel eller en trasig produkt ber vi dig att omedelbart kontakta oss på kontakt@galvitamin.se.

GALvitamin.se kommer ej att lösa ut paket som skickas mot postförskott.

För att meddela ånger kan du kontakta oss via e-post.

Du kan även skicka brev till:
GALvitamin.se C/O Nutri Capital AB
Magasinsgatan 26
411 18 Göteborg

Avbeställning

Du har rätt att avbeställa en order innan vi har skickat den, samt efter att den är skickad men innan du har mottagit den.

Om du avbeställer en order innan vi har skickat den så kommer vi göra vårt yttersta för att stoppa de från att skickas. Ingen garanti lämnas för vi kommer kunna stoppa den i tid. Ingen ersättning eller avgift kommer att krävas för en order som avbeställs innan den skickas.

Om du avbeställer en order som är skickad, men som du ej ännu mottagit, har vi (enligt 37 § och 41 § Konsumentköplag) rätt att ta ut en ersättningsavgift om 75 kr.

Reklamation

GALvitamin.se tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Vi åtar oss även att följa allmänna reklamationsnämndens (ARN, Box 174, 101 23 Stockholm) rekommendationer.

En reklamation skall göras inom skälig tid (högst 2 månader) efter att du upptäckte felet. Produkten skall därefter returneras till oss. Vi kommer kontrollera felet på produkten och återbetala dig för produkten om vi kan bekräfta att felet existerar. Vi ersätter dig även för eventuella fraktkostnader och andra kostnader som kan ha uppkommit i samband med reklamationen.

Försök aldrig åtgärda ett fel på en produkt själv som på något sätt modifierar eller förstör produkten, då upphör din rätt att reklamera.

Om vi inte kan godkänna en reklamation så kommer vi återsända produkten till dig.

För att anmäla en reklamation kan du kontakta oss via e-post.

Du kan även skicka brev till:

GALvitamin.se
C/O Nutri Capital AB
Magasinsgatan 26
411 18 Göteborg

Återbetalning

GALvitamin.se åtar sig att återbetala förskottsbetalat belopp inom 14 arbetsdagar från den dag du meddelat oss att du vill häva ditt köp. Du kan dock få vänta till dess att vi har mottagit varan/varorna i retur eller att du har skickat bevis på att du har returnerat.

Vid reklamation åtar vi oss att återbetala returfraktkostnaden inom 14 arbetsdagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan, om vi kan godkänna reklamationen.

Alla återbetalningar sker med samma betalningssätt som användes vid köpet.

Tvister

Vid tvister kan du även använda EUs sida för tvistlösning

Senast Uppdaterad: 2019-12-02